پیشنهاد سردبیر

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس دهم، در نامه‌ای به وزیر بهداشت، نکاتی را پیرامون اهمیت انتخاب رئیس سازمان غذا و دارو مطرح کرد.

این سازمان پاشنه آشیل وزارت بهداشت است؛ چه کسی باید رئیس رئیس سازمان غذا و دارو شود؟

ابوالفضل سروش، در نامه‌ای به محمدرضا ظفرقندی وزیر بهداشت، نوشت: با توجه به تجربیاتم در کمیسیون بهداشت و درمان مجلس دهم در سال‌های ۱۳۹۵ تا ۱۳۹۹ نکاتی را برگرفته از آن تجربیات در خصوص سازمان غذا و دارو به اختصار خدمتتان عرض می‌کنم که پاشنه آشیل وزارتخانه شما است.

امید آن دارم که مورد توجه قرار گیرد چراکه موفقیت شما برای من مهم است.

۱- به دلیل وجود تضاد منافع در سازمان غذا و دارو اساساً اعتماد به نظرات کارشناسی توسط ارکان نظام سلب شده است.

۲- بنابراین مهم‌ترین موضوع در این حوزه جلب اعتماد قوای سه گانه نسبت به سازمان غذا و دارو است.

۳- جلب اعتماد مستلزم ایجاد هماهنگی فراتر از وزارت بهداشت می‌باشد و نهاد ریاست جمهوری و رؤسای قوای سه گانه در این خصوص است.

۴- به دلیل ضعف عملکرد وزارت بهداشت بخصوص در سه سال گذشته دیگر وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های هم عرض با وزارت بهداشت به حوزه مدیریت سازمان غذا و دارو ورود ماهوی داشته اند که متأسفانه این ورود گاه با دستورات یا مصوباتی به دلیل همان سلب اعتماد از سازمان غذا و دارو بوده است. برای مثال به چند مورد از آن اشاره می شود:

الف) وزارت صمت در حوزه تجهیزات پزشکی به نحوی که در آن وزارتخانه اداره تجهیزات پزشکی وزارت صمت تأسیس شده است.

ب) عدم تخصیص به موقع ارز توسط بانک مرکزی

ج) مسدود کردن ردیف‌های تعرفه‌ای محصولات سلامت محور توسط سازمان توسعه تجارت

د) اجرا نکردن دستورات سازمان غذا و دارو توسط گمرک در وزارت اقتصاد

ه) ورود سازمان ملی استاندارد به حیطه تخصصی وزرات بهداشت به نحوی که در بسیاری از محصولات سلامت محور با وجود صدور مجوز توسط وزارت بهداشت سازمان ملی استاندارد نیز باید مجوز صادر کند (نظیر پرونده برنج‌های آلوده)

و)....

۵- وجود تضاد منافع در آئین نامه‌ها و فرآیندهای جاری سازمان غذا و دارو

۶- ورود کانون‌های قدرت و ثروت در شرکت‌های دارو و تجهیزات پزشکی در سال های گذشته و افراد منتسب به…، و نظایر آن به نحوی که هرگونه اصلاحات و تغییرات در این حوزه را با چالش‌های جدی مواجه می کند.

بنابراین، موضوعات مربوط به کمبود دارو، ارتقای کیفیت محصولات سلامت محور، به هم ریختگی و از هم گسیختگی حوزه تجهیزات پزشکی، کاری بس دشوار پیچیده و چند لایه است که نیازمند به کارگیری نیروی انسانی توانمند، متخصص و متعهد و قابل اعتماد است که با شناخت کامل از فرآیندها بتواند مشکلات تو در تو و پیچیده را که به اختصار ذکر شد، رفع کند.

منبع: خبرگزاری مهر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.